Ompelut

sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Värianalyysia päivittämässä

Tiedättehän ne värianalyysit? Että mikä vuodenaika ollaan, sopiiko pastellit, murretut sävyt vai mustavalkoinen omiin ihon, silmien ja hiusten sävyihin? Olin itse pitkän aikaa talvi, Sokoksen täti joskus niin sanoi ja peiliin katsoessa musta, valkoinen ja punainen sopivat tosiaan, iho oli kirkas ja vaikutelma raikas.

Vuosi sitten sain hiusväristä allergisen reaktion (päänahka kihelmöi rajusti), joten päätin, että värjäämiset olivat nyt tässä, en halua kokeilla, päädynkö ensi kerralla sairaalaan. Tumma sävy alkoi kasvaa hiuksista ja nyt 16 kuukauden jälkeen hiukseni ovat kai ruskeat.

Huomasin kyllä, että vaatekaappini rakkaat mustat tunikat saivat hiukseni näyttämään harmailta, joten talvi-minälle oli sanottava heippa.

Talvi-ihminen : Kasvoilla on iso KONTRASTI. Jotain tosi tummaa, ja siihen nähden paljon vaaleampaa, niin että silmien valkuainen näyttää tosi valkoiselta (ja tähän sopii siksi se vitivalkoinen väri). Tumma kohta voi olla silmät (tumman sininen tai ruskea), melkein mustat tai mustat hiukset tai sitten tosi tumma iho (silloin pitää olla vaalea tukka).

Kesän sävyjä sitten kokeilin peilin edessä, mutta ne eivät istuneetkaan. Näytin sairaalta, vaikka kesä- ja talvi-ihmisen profiili vaihtuu päivetyksen mukaan.

Kesä-ihminen: Silmät vaalean ruskeat tai siniset, iho vaalea, hiuksissa tuhkansävyä. Pastellisävyt näyttävät täällä hyviltä ja yleensäkin pehmeät sävyt kirkkaista väreistä.

No, kevätihmiselle sopisi sitten limevihreä. Se ei ollenkaan hyvä väri minulle, joten en ollut kevätpersoonakaan!!

Kevät-ihminen: Iho vaalea tai kultainen, hiukset vaaleat tai vaaleanruskeat kullansävyllä. Kevätihmisen profiilista on tehty monissa testeissä aika laajakin, mutta itselleni riitti tuo limen sopimattomuus.

Sitten ei jäljellä ollut kuin syksy. Ensivaikutelmani on aina ollut ajatuksella: "Murretut sävyt -yäk!", mutta kun oliivin/armynvihreä kangas kaulallani astuin peilin eteen (suu mutrulla), tapahtui jotain... suupieli kääntyikin ylös! Huomasin, että silmissäni siinsi vihreää (Aivan! Olihan silmälääkäri kyllä kirjannut, että "silmien väri asiakkaalla vihreä"), ruskeissa hiuksissa näkyi punertavaa killtoa ja ihoon tuli jostain lämpöistä kullansävyä! Tunne oli mahtava, mutta samalla haikea ja vaikea... jääkö vaatekaappiin juuri mitään? Saattaa mennä kotvan ennen kuin on taas toimivia asuja ja alanko tykkäämään näistä "uusista sävyistä"?

Yksi hyvä testi on täällä, englanninkielinen, ja se lähtee liikkeelle kasvojen yleisvaikutelmasta, oletko tumma, vaalea, kirkas, lämmin, pehmeä vai viileä? http://www.thechicfashionista.com/seasonal-color-analysis-2.html

2 kommenttia:

 1. Kiva postaus.
  Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
 2. Pemppu Taikatimantti9. syyskuuta 2016 klo 15.01

  Kiva postaus.
  Älä osallistu mun hölmöihin arvontoihin. Koska mulla ei oo blogia. Eikä arvontojjja... :)

  VastaaPoista