Ompelut

torstai 31. lokakuuta 2013

Apua, Haisuli ja Mörkö muuttivat meille!

Eräänä hölmönä hetkenä pari viikkoa sitten tilkkulaatikkoa silmäillessä keksin, että tästä ruskeasta fleece-palasesta voisi tulla vaikkapa Haisuli. Nyt kun nuorimmainenkin on päässyt Muumien maailmaan sisään, "haisu" on ollut muutenkin yleinen sana...

Itse haisuli on ihan vaan suorakaide. Silmien ja nenän mallia urkittiin lasten kanssa netistä, DVD-kotelon takaa ja viimein ihan suoraan DVD:ltä, esikoinen esitteli äidille asiantuntijan ottein, missä episodeissa on eniten haisu-kohtauksia. Nenä on velouria, muut kasvonosat fleeceä. Tuntosarvet ja raajat ovat gollegea, oikaisin ja tein aika pelkistetyt mallit. Vanua ja se oli siinä. Kaksi iltaa lasten kanssa. Haisuli oli pusuista märkä, ennenkuin oli edes valmis.

Kun "haisu" oli valmis, poika nappasi sen unikaveriksi ja tytär näytti siltä, että elämä oli pilalla. Kysyin, että olisiko hänkin halunnut jonkun muumilaakson kaverin? Joo. Minkä? Mörön. MÖRÖN? Ja oli kuulemma tyttö vielä tosissaan. Eikä pelännyt. Enää. Pari vuotta sitten mörkö oli kirosana. Näin se maailma muuttuu. Ja nyt sitten parantamaan tytön maailmaa.

Eihän tilkkulaatikossa ollut mitään niin ISOA, että olisi mörön saanut. Sattumalta Fabriinan nettikaupassa oli alessa kaksipuolinen fleece, jossa toinen puoli oli ihanan yönsininen. Sitä puoli metriä, kiitos :)

Kangas tuli ja sitten alkoi luonnostelu.. ekan suunnitelman mukaan, lakanan rievusta ommeltu minimörkö oli laiha ja pitkä. Viikon verran idea muhi, ja uudessa kaavassa selkä tehtiin kahdesta leveästä kolmiosta, etupala mörön mallinen. Silmämunat ja suu bambufleeceä, nenä kaksipuolista fleeceä. Vaikeaa oli leikata silmän mustuaiset, niin pientä pistettä ei saanut kunnolla edes nuppineulattua paikalleen. Hampaat fleeceviirua, joka siksakattu päältä (kuten haisu).

Kun yläosa oli ommeltu, täytin mörön pehmoleluilla, laitoin jököttämään lilan gollegekankaan päälle, jotta sain sabluunan reilun kokoiseen pohjaan. Pohjaan vielä tukikangas ja sitten gollege rypytettiin aaltomaiseksi mörön alareunaan, tytär halusi ehdottomasti, että alareuna on vaaleampi kuin mörkö, että näyttää jäätyneeltä. Täyttövaiheessa tytär kirjoitti lempiasiansa paperille ja paperi rypistettiin vanun sekaan. Näin Mörkö auttaa sydänsuruissakin. Mörköhän haluaa olla ystävä.

Ja kyllä. Myös mörön nenä on pusuista märkä. Mörön korkeus on 55 cm.

3 kommenttia: