Ompelut

sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Hyvää äitienpäivää, mummi!

Mummini sairasti rintasyövän 70-luvun lopulla. Silloin eivät jatkohoidot eivät olleet kovin hyviä ja kainalon imusolmukkeen poiston takia hänen vasen kätensä alkoi kerätä nestettä 20 vuotta myöhemmin. Jotain käsivarren tukisukkaa olisi tarvinnut pitää yötä päivää, mutta maatalon emäntänä toiminut mummini ei voinut tukea pitää.

Tämän päivän totuus on se, että mikään kaupasta ostettu yläosa ei sovi päälle tai sitten se on ylisuuri. Äitini on ommellut silloin tällöin paitoja, mutta mummi kaipasi jotain muutakin kuin viskoositrikoota. Lisäksi äidin tekemät kaavat olivat jääneet puolitiehen, vasen hiha oli mukailtu, mutta kädentiet olivat samanlaiset. Tämän takia äitini piti monta kertaa käydä sovittamassa paitaa ja lopuksi oikeasta reunasta otettiin sisään.

Pähkäilin hetken, ja päätin sitten uurtaa kädentietä alaspäin, jolloin uusi hiha sopi siihen. Mittasin mummin ja tein kaavasta hieman A-linjaisen. Materiaaliksi sopi hienosti Simply fine -trikoo. Tällä paidalla kelpaa osallistua vaikkapa valmistujaisiin tai sitten mökkeillä. Toivottavasti paita sopii, kaavalla voisin tehdä muutamiakin lisää!


Mukavaa äitienpäivää Mummi! Kiitos erityisesti, kun opetit pikkutytön kutomaan ja virkkaamaan 30 vuotta sitten <3.

2 kommenttia:

  1. Ihana paita <3 toivottavasti istuu hyvin mummulle! Ihanasti ajateltu, että kaavoitat sopivan paidan ja toteutat sen.

    VastaaPoista
  2. Taitaa olla nykyisinkin ongelmana, että jos koko rinta joudutaan poistamaan ja samalla imusolmukkeet niin pakostakin kerää käsivarsi nestettä :( Ihana ajatus sulta tehdä sopiva paita! Asioita, joita valmisvaatteista ei löydy!

    VastaaPoista