Ompelut

sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Pikakelausta: Tähkäpää

Peli on auki ja ompelun elinkaari kerrottu. Nyt voisi jopa keskittyä muutamaan tuotokseen..


Eli tämmöinen kirja tarttui Prisman alemyynnistä pari vuotta sitten (Lenée Grue & Line Watt: Prinsessakirja, Otava) ja siinä olikin opastus kunnon prinsessakolttuun. Koot olivat alle 5 vee ja 5-8 vuotias, tein isomman. Harmillista ja vaivalloista oli kaavan suurentaminen, kaava-arkkeja ei ollut vaan sivulla olevasta kuvasta väännettiin sitten 10-kertainen suurennos. Noh, se olikin onneksi suurin työ ;) Tätä tehdessä olin äippälomalla, ja mekon teko oli äidin ja tyttären yhteinen projekti, kun olin muuten aika vauvaan sidottu.

Äitini eli nykyään Mamman kangasvarastoista löytyi sopiva "pala" sintsiä, varmaan jotain 5 metriä, kun verhot olivat jääneet unelmien tasolle. Metreittäin pitsiä, silkkinauhaa, foliolla koristettua pitsikangasta, kaikki Mammalta. Vetoketjun ostin itse, eli kustannukset olivat 1,90 euroa.. työtähän ei kannata laskea, sillä tunteja kului kyllä.
Tarkoituksena oli saada Tähkäpään puku: Puhvihihat, "nyöritys" eteen, tiukat kyynärvarret ja hulmuava helma, väri tosin pinkimpi kuin Disneyn versiossa. Hihojen rypytys oli kohtuu raju, rypytetty sauma oli varmaan sentin paksuinen, mutta kauneuden takia ei pidä tytön valittaa!!

 Ja valmis! Puku viistää 5-vuotiaalla maata, jotta käyttöikää olisi maksimaalisesti. Kuva napattu vimpassa sovituksessa keväällä 2012 ja puku mahtuu edelleen (7/2013), helma on nyt 10 cm korkeammalla ja hihansuut 5 cm. Käytetty varmaan kerran kuussa (ja tietty omilla prinsessasynttäreillä ja hoitopaikan itsenäisyyspäivän "gaalassa") ja pesty pari kertaa, muttei mennyt miksikään. Kyllä kannatti :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti