Ompelut

sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Vanhoja pläjäyksiä, vielä kerran

Ääh.. aina kun mietin mitä uutta tänne laittaisin, muistan, mitä täältä vielä puuttuu. Tavallaan hienoa, että kaikki onnistuneet ja "melkein onnistuneet" pääsisivät johonkin hienoon matriisiin, josta itsekin voisi napata intoa ja inspiraatiota niihin kertoihin, kun sauma mättää vielä viidennenkin yrityksen jälkeen. Tai sen kun ompelet suoraa linjaa pari metriä, ja huomaat alalangan loppuneen ajat sitten. Mikä riittämättömyyden tunne!! (Ja tyhmyyden).

Tässä Barbie ja siskonsa Tähkäpää-puvuissaan, 2011. Tähkäpää-nukke maksoi Prismassa 45 euroa, joten pari tuntia hikoilua Husqvarnan kanssa tuli halvemmaksi. Satiini isännän Hilkka-tädiltä, pitsit Mammalta ja ohje Suuri käsityökerho v. 1989 muistaakseni! Pikkupuku on ommeltu suorakaiteista ja helma on kartio.



2012 keväällä vihdoin Ottobren ruusunnuppulegginsit pinkistä velourista (Linnan kangas), vain 2 vuotta kankaan oston jälkeen. Parempi myöhään kuin ei silloinkaan. Tyttö oli venynyt jo niin, että vyötärökaistale piti leikata kahdessa osassa! Pony Briden huntu ja puku sekä pöllöpehmis omaa keksintöä, pojan pöksyt ja puput Ottobre.

Alla pojalle tehdyt 74 cm kurahousut trikoovuorella, kaava alunperin Ottobren, mutta muokkasin sitä niin, että vain vetoketjun paikka jäi alkuperäisestä. Kaupassa ei ollut näin pieniä, joten sain vääntää sellaisen Mamman aarreaitan TURKOOSIstA kurakankaasta. Oli sikavaikeaa ommella, voi sitä hyppytikkien määrää ja sauman mutkaisuutta!
Siskon haukulle syksyllä 2012 tehty takki, kaava Suuri käsityölehti vuodelta 2005 tai jotain.. Vettä läpäisemätön kurakangas ja alufleece Mamman varastoilta. Ompelukoneeseen ostin teflonpaininjalan, kannatti. Leikattava heijastintarra ihan Prismasta ja koiruus siskolta, vuh!


2013 hiihtoloman väkerrys oli yhteensä 13 kaavan Ottobre-haalari.. noh, kangas ja resori ekologisesti Mamman aitalta, määrämittainen vetoketju Muovikum-liikkeestä. Rintaan piti tulla kukka-applikaatio, ei sitten tullut :D.

 Tytön kevätpaita Ottobrelta, kangas paikallisesta. Oikeastaan aika mullistava työ, tein pääntiekaitaleen eri tavalla ommellen, jälki on nätimpi, ohuempi, melkein ammattimainen. Tästä nousi ihan uusi innostus, kun moni luuli paidan olevan kaupan hyllyltä..
Pojan yökkäri Ottobre, kangas paikallisesta, leikattava vetskari Muovikum. Onnistui hyvin saumat, vetskari ja mikä tärkeintä, kesti käytössä hienosti.. ennen kuin tuli pieneksi :)

Noniin.. Nyt on dokumentoitu 2013 kevääseen asti nämä kuvat, ja seuraavaksi pääsen vauhtiin ihanien kankaiden kanssa...




1 kommentti:

  1. Kirjotin Googlen kuvahakuun "Jättirätti" ja sieltä kuvista löytyi tutun pojan kuva :) Siis toi yökkärikuva :D

    VastaaPoista