Ompelut

keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Joulun viemää

Muutamaan joululahjapakettiin tuli ommeltua perheen ulkopuolelle. Siskon tytär saisi joululahjaksi Baby Born nuken, ja sen vaatteet olisivat tervetulleita, samoin Barbien asusto.. Haasteita oli, mutta ne eivät olleetkaan ne, jotka aluksi tiesin.

A) Meillä ei ole Baby Bornia, vaan Baby Annabell, joka on pehmeävartaloinen ja lyhyempi.. ja paljon pulleampi, tämä selvisi myöhemmin ;) Kaavoja oli pari vanhasta SK:sta, mutta onneksi netistä löytyi Wolly-online, josta mekon kaavan sai printattua. Lähes valmis mekko ei mahtunut Annabelille, kriisi! .. no, ompelin taakse pitsipaneelin, jolla sain sain pari senttiä vyötärölle lisää leveyttä. Mekko lähti työkaverin tytön nukelle sovitukseen.. ja mahtui! Huh! Parikseen mekko sai saman kaavasetin huivin ja toisesta setistä pöksyt trikoosta applikaatioilla ja siihen mätsäävän SK:n paidan Hilcon kukkatilkusta. Mekkokankaat mun ja siskon lapsuudesta ;)


B) Barbien vaatteet. Kaavoja joka lähtöön löytyi, mutta parasta olla simppeleitä, sillä kyseessä tytön eka Barbie. Trikoopaita, farkut, jakkupuku, iltapuku, turkki, toppi, hame... Sovittaessa huomasin, että osa vaatteista (=kaavat) oli aivan omituisia ja liian suuria! Kavennus ja lyhennys pelastivat pari vaatetta, mutta tonttu oli niin tyytymätön lopputulokseen, ettei ottanut edes kuvia. Ehkä muutama vaate tässä talvella sinne lisää :)

Tarinan pelastajana toiminut työkaveri sai viedä tytölleen myös yhden mekon, jonka tein kiitokseksi kauneimmasta kankaastani, Robert Kaufmannin pinkistä muffinsikuviosta, lisäksi vähän vichyruutua.Mekot ja muut ovat kelvanneet uusille omistajilleen ja turkoosikissa suunnittelee uuden vuoden juttuja.. mm. blogin asu tulee vielä muuttumaan, kunhan tämä äiskä oppii käyttämään tietokonetta ;)

Kekseliästä ja ompeluintoista Uutta Vuotta 2014 kaikille!!

1 kommentti:

  1. Muffinimekko oli todella nätti ja sai perheen isän kommentin ettei kaupasta löydy noin kaunista. Tyttö sai puettua helposti Mimmilleen. Taitava oot! Kiitos :)

    VastaaPoista