Ompelut

keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Jump in the suit!

Tämä tarina alkoi ennen joulua, kun isäntä ilmoitti kelpuuttavansa joululahjaksi jumpsuitin, sellaisen, jossa mukava tuijotella telkkua illalla.. No, eipä mitään, kävin semmoisen ostamassa pukinkonttiin. En mitään kallista, mutta sopivan mitäänsanomaton eli sopiva mieheni pelkistettyyn makuun.

Pukki kävi ja paketti avattiin innolla, riemulla kiskaistiin asu testiin. Mutta voi surkeutta, haalari oli liian ahdas edes istua. Mieheni on lyhyt (kokoa M), puku oli kyllä sopivan pitkä, mutta se leveys.

Haalari kiikutettiin takaisin myymälään ja isäntä kokeili kokoa suurempaa. Edelleen oli liian tiukka, mutta nyt oli pituutta 20 cm liikaa. Rahat pois ja haalari jäi liikkeeseen. Että hyvää joulua.

En muista, kumpi sitä ehdotti ensin. Mutta josko minä tekisin sitten. Ehtoja alkoi sadella, millainen sen pitäisi olla:
- Harjattua gollegea
- Ei huppua
- Pehmeä kaulus, ei saa koskea aataminomenaan
- Ei resoria lahkeessa
- Haara ei liian löysä, muttei liian tiukkakaan
- Ei ainuttakaan koristetta tai merkkiä.

Tiukkaa tulisi olemaan. Nimittäin tuon viimeisen kanssa. Tappelen edelleen itseäni vastaan!

Kaavat napattiin jostain SK:sta. Raglanhupparin ja housun kaavat yhdistin, vyötäröltä otin 10 cm pois ja hihasta 5 cm.. hihaan piti laittaa aika pitkä resori tuon lyhennyksen vuoksi, ei olisi kannattanut lyhentää.. Kangas löytyi netistä, pitkä vetskari Muovikum:sta. Ja sitten sur-rur. Resorit leikkelin vähän summissa.

Tässä tämä on ja sovituskuvia lienee turha edes pyytää. Kai siitä kohtuullinen tuli, koska käyttöön pääsi.. (toim.huom. isännän mielestä kaupan vaatteet on parempia kuin mun ompelemat, siksi kynnys tähän oli AIKA suuri).
1 kommentti:

  1. Vau, varmasti aika urakka! Meillä myös mies on ronkeli, pitää vähitellen tarjoilla jotain itse tehtyä :)

    VastaaPoista