Ompelut

tiistai 22. huhtikuuta 2014

Tehdään Yhdessä Hyvää, iloa sairaille lapsille!

Pääsin mukaan porukkaan, joka ompelee mielialapeittoja Tyksiin,  projektin ollessa jo puolivälissä. Kankaat/tilkut ovat lahjoituksena saatuja ja niistä ommellaan kaksipuolisia peittoja, toinen puoli tilkkua ja toinen vaikkapa velouria. Vauvojen peittojen sisällä on äitiyspakkauksesta tuttu vauvanpeitto. Kankaat ja peitot pestään ensin 60 asteessa (kutistus), sitten ommellaan ja lopulta TYKSissä peitot pääsevät ensin taas pesuun, joten allergeenit ja pöpöt eivät pääse kiertoon. Kaikki käyttämättä jäävät kankaat palautetaan, ja ne päätyvät jonkun toisen peittoon. Lisäksi tehdään pehmotauluja ja kauniita lastenvaatteita sairaalaan.

Ensimmäinen "peittopussi" oli aivan ihana turkoosinsävyinen. Oma poikani ihastui ajoneuvokankaaseen (jota sitten pääsin metsästämään itselle) ja minä muihin. Yrityksen ja purkamisen jälkeen sain vihdoin valmiiksi, tykkään tästä kovasti. Koko on n. 110x125 cm.

Porukalla kokoonnuttiin myös yhdessä ompelemaan, ja samalla jaettiin lisää "kotiläksyjä". Tein tilaisuudessa peiton isommista paloista, retrovärisen ja samoja sävyjä päätyi kotitehtäväänkin. Nämä peitot n. 75x100 cm.

Palojen yhteensaumurointi oli helppoa, leikkaus vaikeampaa. Pussin kiinniompelu oli se haastavin, muutama neula tuli katkottua urakassa. Mutta se valmiin peiton silittely oli terapeuttisin vaihe ja kun ajattelee, että peitot pääsevät lämmittämään pieniä nyyttejä. Näistä voi katsella mukavia eläinten kuvia ja toivottavasti parantuminen edistyy.

Vielä yksi ompelutapahtuma on tulossa tänä keväänä, eli 26-27.4 Turussa. Katso Facebookissa ryhmä nimeltä "TYH= Tehdään yhdessä hyvää" ja tule mukaan.

2 kommenttia:

  1. Ihania tilkkupeittoja. Blogissani on haaste sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin saanut jo haasteen, joten en vastannut enää sinun kysymyksiisi.

      Poista