Ompelut

sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Tapetilla

Burdan 1/14 raitapaita kutkutti sen verran, että lehti piti lainata kirjastosta heti uuden ilmestyttyä! Näin monta upeaa paitaa valmiina ja halusin itsekin. Tosin tässä koossa en halunnut raitaa, lyhyt ja pyöreä naikkonen levenisi norsun mittoihin siinä..

Tapettitrikoo sopi mielestäni hyvin uhriksi, sillä en olisi siitä tavallista paitaa halunnutkaan. Kangasta tosin oli vain 1,2 m, mutta se riitti yllättävän hyvin. Tein 3/5 hihat, koska nyin niitä ranteesta aina kuitenkin vaan kyynärpäihin. Pituudesta nappasin 10 cm pois, koska en halunnut hametta... tosin nyt helmarypytykset lyhenivät. Tein koon 40, jota olen muuten, vaikka lehti ehdotti 44.. perus-omat muutokset kaavaan, eli muotolaskos kainalon alle.

Sovitusvaiheessa jo aloin katua, etten piirtänyt isompaa kokoa.. vatsamakkara näyttää paidassa kaksinkertaiselta! Selkään yleensä tuleva notko meni rypytyksen sekaan, eli tämä istuu selästä kyllä hyvin. Ja muutenkin ompelujälkeen olen tyytyväinen, mutta olka näytti niin hassulta, että laitoin turkoosin pitsin häivyttämään sen. Vaatii melkoista asettelua tuo vatsanseutu tässä vaatteessa. No, hoikempia aikoja odotellessa.. herkkulakon myötä kiloja on kadonnut tänä vuonna jo useampi ja sama tahti tarkoitus pitää, eli herkkupäivä kerran kuussa. Monta vaatetta on jo joutunut jäähylle, joten mukavaa, että tämä paita näyttää jatkossa vaan sitten paremmalta päällä, toivottavasti ;)

(kymmenen kuvaa otettuna ja tämä oli paras, pitäisköhän mennä valokuvaus- vai mallikurssille?? :P )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti